Beroendeframkallande (sociala medier)

Sociala medier är absolut beroendeframkallande. Det är bra att utvecklingen går framåt, men för mig känns det som att det har blivit för mycket. Idag ska allt handla om vem som har mest "vänner" på facebook, vem som har mest likes. På riktigt vem mår egentligen bra av detta? En ända stor tävling hela tiden, så kände i alla fall jag.
 
Hur upptagen blir man inte av alla sociala medier? Det är som ett beroende, jag hör det otfta hos vänner. Dem kan inte vara i från dem ens en timme. Jag undrar vad är det som är så viktigt att man måste hålla koll hela tiden? Dem som inte har många vänner eller likes är en nolla som ingen vill kontakta eller bli vän med, medan det är coolt att vara vän med någon som har flera hundra. Så fruktansvärt egentligen, att man måste mäta sig och göra sig hörd på det sättet.
 
För mig blev sociala medier ett beroende jag brukade inte sidorna jag missbrukade dem. Alla raster jag hade satt jag i telefonen, när jag kom hem satt jag vid datorn, inte en lugn stund Nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag orkade, för i samma veva blev jag väldigt nere. Det jag innan aldrig hade gjort blev en daglig sak, att jag började mäta min kropp med andra, att jag började mäta min kunskap, utseende, hem och relationer. Jag fick återigen ett kvitto på att jag inte fanns med i den perfekta kategorin.
 
Nu vet jag bättre att allt på nätet inte är sant, att mycket av det som läggs upp är en fasad. Och jag är glad att jag är fri från detta beroende, även om jag blir påmind och känner mig utanför för att jag inte har twitter, facebook, instagram.
 
Är det någon som känner att det är beroendeframkallande? Vad tycker ni om sociala medier?
 
(Bilden är lånad från nätet.)
 

Kommentarer:

1 mammansprinsessor:

Så himla bra skrivet ,jag gick ut Facebook för att jag mådde inge bra där däremot tycker jag Instagram är härligt att fly till men såklart man jämför sig med personer och det ena hemmet är mer lik de andra och tillslut vet man inte vilket konto man besöker för att det är så många kopior.så instsgram är väldigt beroendeframkallande för mig som säkert går in hundra ggr på en dag vilket inte är sunt men det är en reflex 😏Och jag har tänkt på det flera ggr att jag måste försöka lägga i från mig min iPhone,får träna på det .kramar

2 Jessica Högberg:

Klart det kan bli för mycket men jag tycker mest det är lite mysigt

3 Tisa:

Jag håller med dig fullständigt! Sociala medier har blivit en sån hysteri. Jag tror att det är ganska enkelt att bli beroende av det. Jag själv har väl aldrig varit helt beroende även om jag har legat på gränsen. Jag har låst instagram till exempel så att jag bara har människor där som jag känner. Jag gillar att fota också och skulle nog vara rädd för att bli dömd för fula bilder om jag hade haft den öppen. Fast när jag var inlagd kollade jag knappt på mobilen, vad skönt det var på något vis!

4 Carina Holst:

Hej fina! Visst är det som du skriver. Jag har ändå kvar mitt Facebook men jag är inte inne alls så ofta o jag tar allt med en nypa salt. Instagram har jag o det tycker jag är kul, men även där tar jag det med en nypa salt... De som lägger ut perfekta bilder har ju Photoshopat dem o det är inget att jämföra sig med.. Stor kram till dig!

5 Amanda Lindstrand:

Haha skön bild!

Kommentera här: