Tacksamhet och svårigheter

För vissa människor är det lätt att visa tacksamhet, medan för andra är det svårare.
 
Jag är super tacksam för mycket i mitt liv, men jag har jätte svårt att visa det. I skrift går det bättre. Jag tycker detta är jobbigt då det säkert uppfattas som att jag är otacksam. Jag vet liksom inte hur jag ska bete mig när jag får en present eller när någon bara vill krama mig för att den personen tycker bra om mig. Jag har en mur runt mig, som jag vill bli av med, eller snarare krossa.
 
Inombords skriker jag av glädje men inget som kommer fram.
 
Jag har en egen teori kring detta, och som vanligt är det ärr i från min barndom, vad annars hahaha.
När jag som liten fick något så var det oftast sådant jag inte ville ha, nu låter det jätte konstigt, men ni vet barn förstår inte så mycket och i den åldern vill man ju ha det alla andra sina vänner har, och fick jag då aldrig något av det alla andra hade blev jag givetvis ledsen och besviken, eftersom jag redan kände mig annorlunda. Att kunna få en liten tröja som alla andra hade var ett sätt för mig att komma in i"gänget", vilket inte hände. Därav blev allt jag fick en besvikelse.Jag är heller inte uppväxt med kärlek och kramar, knappt sett mina föräldrar kramats.
 
Resultatet blev ju alltså att jag inte vet hur jag ska handskas och visa tacksamhet, för jag vet inte hur man gör. Idag är ju inte prylar allt, jag blir glad av allt men skulle vilja kunna visa det mer.
 
Och med det vill jag tacka er som följer mig, skriver om mig, skriver en kommentar.
Tack till er.

Året 2016

En liten summering av mitt år 2016.
 
:) Jag fick veta att en annan bloggare som följer mig är min "släkting", vilket var super kul och väldigt oväntat.

     :) Jag fick en tillsvidareanställning på mitt nya arbete. 

     =) Jag har fått många nya vänner.

      :) Jag nådde mitt delmål med min vikt, men framför allt blev hälsan bra mycket bättre.

:) Jag klarade kursen privatjuridik.

:) Jag har åkt på festivaler.

:) Jag har klarat att vara god man ett år till.

 

=( Min farbror gick bort.

=( Jag fick veta att jag har hudcancer, men efter "operationen" blev jag fri från den.

:( Det blev ingen utlandssemester.

 

Året har gett mig både positiva som negativa minnen. Året för övrigt har gått väldigt fort och jag ser fram emot det nya året. Visst man skapar sitt egna liv med nya möjligheter, men man kan aldrig direkt veta vad som kommer att hända. Det kan hända vad som helst på bara en dag, vilket jag tycker är spännande.

 

Det var inte i går

Hej mina kära läsare.
 
Jag har svikit bloggen och er väldigt länge och jag ska inte komma med några ursäkter, fast jo jag har helt enkelt inte velat blogga.
 
Jag tappade blogglusten helt samtidigt som jag har haft annat att prioretera.
 
Bloggen var en rutin förut och nu känns det ganska konstigt att skriva igen. Har funderat lite kring vad jag vill få ut med min blogg och helt ärligt är det något jag får fundera vidare kring. Jag skriver för att jag tycker det är kul och givetvis hoppas jag att jag kan inspirera eller hjälpa andra, precis som det var förut. Nog om det nu är jag tillbaka.
 
Nu är det år 2017, det ser vi fram emot eller hur? Hur var erat år 2016?
 
 (Bilden är lånad från nätet.)