Rastlös

Sitta still vad är det?
Jag får anstränga mig ganska bra för att sitta still.
 
Kom på mitt rastlösa beteende idag. Jag var i väg på ett ärende, givetvis innebär det väntetid. Satt i väntrummet, kom på mig själv att jag satt och skakade foten, blev genast fokuserad på att sluta skaka foten, det gick bra, men sedan började jag pilla med fingrarna lite här och där. Min fokus blev att sluta pilla, jag tänkte så mycket på vad jag inte skulle göra så till slut gjorde jag allt samtidigt. Helt nervöst beteende ju.
 
Jag kan inte sitta helt still, känner mig så himla stel då. Tiden går också mycket fortare om jag har något att göra. Jag har även en förmåga att alltid komma för tidigt så fort jag ska göra något eller passa något, det var inget undantag i dag heller. Tålamod noll också. Givetvis var jag den ända i väntrummet som fick vänta längst, trots att de andra kom senare än mig. För det första kom jag 30 minuter för tidigt, samt att jag fick vänta 30 minuter för att personen i fråga var sen. Hur typiskt är inte det? Irritationen får vi inte glömma, den kickar också in ganska fort om jag får vänta. När det var min tur så fick de möta en bitterfitta kände jag. Skit sur, inget jag sa men jag kan tänka mig att det syntes, det har en förmåga att göra det på mig. Varför ens lägga energi och bli irriterad över en sådan sak? Helt onödigt, det är ju inte världens grej.
 
En annan pinsam sak jag var med om för ett tag sen, inte för att så många kanske la märke till det, men det gjorde jag eftersom jag tänkte på det. Jag var ute och promenerade, märkte att jag hade ökat takten lite väl fort, när jag började tänka på hur jag rörde mina ben och hur jag gick, vilket inte var bra för då tappade jag bort mig helt, vet ni att jag tappa takten, då menar jag inte att jag sakta ned utan jag gick i otakt, pinsamt värre. Jag hittade takten igen men ser inte att gatan var lite upphöjd, så när jag sätter ner foten så blev det helt fel, som en bromskloss och jag snubblar. Detta är så typiskt mig. Jag får ge f*n i att tänka på hur jag rör min kropp, då sker inga misstag, eller?
 
Är du rastlös? På vilket sätt och när?
 
 
 

I väntans tider

Jag har så sjukt dåligt tålamod, fast det beror på vad saken gäller, men oftast vill jag att saker ska hända så fort jag fått en tanke eller vad det nu kan vara. Närmare bestämt nästan direkt.
 
Att vänta på saker har jag svårt för. I väntans stunder kan jag bli väldigt nervös, om det händer direkt hinner inte min hjärna tänka och det känns bättre.
 
Jag vet att får jag ett datum jag ska passa eller en tid, så kan jag gå nervös som satan tills dagen väl kommer, under tiden vill jag bara att tiden ska gå fort så den dagen är över. Jag grubblar ihjäl mig.
 
Tex om jag ska på en arbetsintervju lite längre fram, så går jag bara och väntar på att dagen ska komma, jag blir sjukt nervös, börjar tvivla på mig själv, och tappar tålamodet så jag nästan känner för att ringa och avboka. När dagen väl är kommen är jag inte nervös för 5 öre och det går alltid jätte bra, men varför är jag såhär under tiden? Vad tvivlar jag på? Vad är jag nervös över?
 
Även när jag har bokat tatueringstid och tiden blir flera månader framöver, då brukar jag inte ta den tiden, för den väntan gillar jag inte, plus att jag bygger upp en nervositet så jag tror jag håller på att dö. Får jag en tid snabbt känner jag ingenting.
 
Jag kan vara rädd för saker, men utsätter jag mig direkt för dem så är jag snarare helt galen.
Står jag framför en berg och dalbana, då vill jag påpeka att jag är sjukt höjdrädd, men står jag där så har jag inga som helst problem att hoppa på den värsta som finns, min rädsla är då som bortblåst.
Får jag en tid direkt för piercing eller tatuering så har jag inga problem och sätta den vart som helst.
 
Får jag vänta en längre tid på något vill min hjärna spela ett spratt med mig, det bästa för mig är att slippa tänka och vänta, men alla kan ju inte anpassa sig efter mig liksom. Detta kan vara sjukt jobbigt.
 
Det tar sin tid men jag börjar sakta men säkert lära mig, men vissa saker sitter så djupt i mig, det bara sker per automatik. Nervositeten kan vara helt galen i bland. nästan så jag blir yr och vill spy. Helt sjukt och svårt att förklara, även om jag inte känner mig nervös så kickar den ändå i gång, och jag blir som ett asplöv.
 
Får nog börja med yoga igen så jag slipper vara som ett vandrande nervvrak.
 
Gillar ni att vänta på saker?
 

Koncentrationssvårigheter

Något jag verkligen lider av är att hålla min uppmärksamhet på en sak, det går inte.
 
Är jag bland en grupp människor och en person pratar så räcker det med att någon annan viskar eller säger något så blir jag störd, då blir min fokus i stället på att lyssna vad de andra viskar om, då har jag helt glömt bort vad den första personen pratat om.
 
Likaså när jag står i en fullproppad kö med människor,när jag närmar mig kassan så kan det vara några som pratar, då hör jag inte ens att kassörskan sagt, det blir 100 kronor, där kan jag i bland stå som ett fån, ibland kommer jag på mig själv och i bland blir jag påmind av att kassörskan återigen säger samma sak. Det blir ju fruktansvärt pinsamt då alla tittar på mig och undrar vad jag håller på med.
 
Jag blir även oerhört störd av ljud, tittar jag på tv och jag hör något som inte tillhör tvljudet, då kan jag bli irriterad och måste kolla upp vart ljudet kom i från. Uppmärksamheten har återigen sabbats.
 
Det fanns saker som jag var tvungen att lyssna på, tex i skolan, någon lektion, ett ämne som absolut inte intresserade mig, då fick jag stora problem, läraren kunde stå och prata om saker i över 1 timme, själv gick jag där i från tröttare en tröttast och minns ingenting, jo början av hennes samtal men resten var som bortblåst.
 
Det kan finnas sånt som intresserar mig jätte mycket, jag håller full fokus på den som tex pratar men så räcker det med att jag blir trött så är det kört. Sover jag på saken så minns jag knappt något dagen där på.
 
Är det någon mer som "lider" av detta?
Kanske bara jag som är lite koko