Tandläkaren

Jag var hos tandläkaren i går, det var minst sagt intressant. Jag ringde om en tid för att jag hade bitit av en lagning, min ordinarie tandläkare var bortrest så jag fick en annan, om det var okey för mig, och självklart var det de.
 
Jag blev upphämtat av en assistent som var hur trevlig som helst. Jag la mig i stolen och hon kikade på min tand lite fundersamt. Tandläkaren kom in och var enligt mig en tjurig hagga, ursäkta mig men hon gjorde mig skapligt irriterad. Hon talade då om för mig att det minsann inte var en lagning som hade släppt, jag hade tyligen bitit av tanden där jag också hade ett påbörjat hål.
 
Bilden är lånad från nätet.
 
Tandläkaren gav mig en avhyvling och det kändes som jag satt i ett informationsmöte. Hon talade då om för mig att det är viktigt att gå till en tandhygienist, nehe no shit, sedan påpekade hon att min visdomstand bör dras ut. Jag blev irriterad och talade då om för henne att jag har en tid för tandhygienist denna månad och att min visdomstand valde min tandläkare att inte dra ut förra året då den inte hade kommit upp så mycket. Den där tandläkaren fick mig att känna som att jag aldrig går till tandläkaren. Jag talade också om för henne att jag förra året lade ca 7 000 på mina tänder.
 
Hon tittade lite drygt på mig och sa, sen är det viktigt att du kör med tandtråd varje dag, då sa jag, det vet jag redan och tandtråd kan jag inte köra med då det är trångt där bak och tråden går av, jag kör med mallanrums borstar. Jag lyckades få tyst på henne, äntligen tänkte jag. Fan kör i gång i stället.
 
Hon frågade om jag ville ha bedövning nej svarade jag. Jag brukar nämligen aldrig köra med bedövningen så länge jag inte ska dra ut en visdomstand. Hon körde loss med borren i hålet, och det gick inte. Hon fick stoppa och sätta bedövning, jag frågade om det var ett stort hål och fick då svaret ja det är stort. Hade hon sagt det från första början hade jag tagit bedövning. Bedövningen bet inte första, andra eller tredje gången. Fick vänta 20 minuter och sen gick det. Hon höll på i min mun i 1 timme.
 
Det ända jag kunde ligga och täka på var hur mycket det skulle kosta. Tanden var klar efter mycket om och men och priset blev 2.300, yeah. Och bedövningen som kanppt fungerade när den skulle hade infunnit sin fulla styrka när jag kom hem. Var bedövad nästan hela dagen i går. Idag känns det som att min mun fick ett gympass.
 
Det var en sådan där rolig tandläkarberättelse =). 
 
 

Kommentarer:

1 annelie:

hatar tandläkare..usch men det är tyvärr ett nödvändigt ont ;) kramar

2 Cecilia Hansen:

Usch för tandläkaren, inte kul att gå dit men det värsta är ju att öppna plånboken och gå därifrån....

3 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh har också haft sådana problem med tandläkarna jag träffat. :/ Inte alls roligt...

4 Siri |Diabitfit|:

Tandläkare i ett nötskal..de tror ju typ att man lever för att ta hand om sina tänder, haha. Dyra är dem också ;P

5 N:

Men vad jobbigt att hålla på så länge..! Hatar tandläkaren haha!

6 Släpp taget. följ flödet:

Jag HATAR att gå till tandläkaren, tycker alltid det känns som det finns något att klaga på. Aldrig haft hål men får alltid skäll för att jag har liiite tandsten och hon frågar hur många gånger om dagen jag borstar tänderna egentligen. Svarade aldrig bara för att protestera, skulle jag inte gjort för då fick jag höra i 20 minuter om hur viktigt det var :P

7 Emelie Andersson :

Åh fy!! Fasen vad tråkigt att hon va otrevlig med :( aldrig kul att vara hos tandläkaren men det känns alltid bättre om de beter sig :)

8 JoJo:

jag hatar tandläkaren. jag har sjuk tandläkarskräck!!

sv; haha dock använder jag inte allt exakt varje dag. ibland är jag lite lat :P kram

9 sandra.:

Vilken irriterande tandläkare hon verkar vara, hon kan väl ta reda på fakta innan hon börjar gnälla. Usch! och så jävla sjuk summa det blev, hata att det ska vara så dyrt o gå till tandläkaren, Hoppas tanden inte strular mer nu och lycka till på besöket hos tandhygnisten! kram

10 Erica:

Hu, det är sånt här som kan få mig att nästan rysa lite av obehag. Och att gå till tandläkaren, ja, det är jag inte alls bra på. :3 Jag var där för 3-4 år sen och tänkte att jag skulle börja gå regelbundet, men efter att ha först träffat tandläkaren och sen några månader senare tandhygienisten så kallade de inte mig. Och jag har inte tagit tag i det själv heller. So here we go again... :3 ;p

11 Ajli Müller:

Gud jag hatar när de ger en så mycket skam på något vis... irriterande, helt klart.

12 Tisa:

Alltså vad de tjatar om den där j*vla tandtråden jämt! att man alltid ska behöva försvara sig inför allt och alla. Nä fy på det!

Kommentera här: