Ålders skillnader i vänskap

Jag har vänner i alla åldrar, vissa av dem skulle till och med kunna vara min mormor, men ålder är bara en siffra. Vissa yngre människor kan bete sig äldre och vara klokare än många äldre och tvärt om.
 
Jag har alltid töjt mig till dem som är äldre än mig just också för att jag tror att jag alltid har sökt äldre förebilder, detta har alltså med min barndom att göra. Jag skiter faktiskt i åldern, för mig handlar det om hur man är som person.
 
Det som kan bli en utmaning med att ha yngre vänner är mest att dem kanske är i en period i sitt liv där jag var för flera år sedan, oftast är det mycket fest. Allt beror ju på vilken bakrund man har. Det kan uppstå lite konflikter och ofta mycket drama, nu menar jag inte att alla är så, jag pratar ut i från min erfarenhet. Jag vet själv att jag hade mycket drama när jag var yngre för att det tilltalade mig då, men i dag när jag blivit lite äldre orkar jag inte hålla på att snacka om saker som inte har en mening, sen kan jag absolut tycka och tänka, men det är inte samma sak som att skapa drama och medvetet gå in i konflikter.
 
Att umgås med äldre personer ger mig ofta kraft, varför vet jag inte, men antagligen för att dem har mer livserfarenhet än mig. Nu säger jag inte att äldre personer inte kan bete sig illa för det kan dem, men dem jag har valt att ha i mitt liv har ett sunt sett att se på livet, och det blir sällan drama och konflikter för att vi löser saker direkt om det skulle vara något. Vi går inte bakom ryggen på varandra och snackar skit. Det är nog det skönaste med att ha äldre vänner.
 
Det jag tycker är skönt med att ha yngre vänner är att allt inte behöver vara så allvarligt och tråkigt. Det blir ofta mycket skoj och skratt, vilket jag tycker är underbart.
 
En fin vänskap handlar inte om en siffra, utan personligheter. Vad tycker ni?
 
 

Kommentarer:

1 LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior:

Jag har alltid velat umgås med äldre personer, för jag har varit "vuxen" i mitt sätt att tänka, skriva och prata i princip större delen av mitt liv. Men jag har två vänner som är lika gamla som mig och en vän som är yngre än mig. Resten är äldre. Mellan 2-10 år äldre än mig.

2 Netti Starby:

Jag umgås också med folk i alla möjliga åldrar och det har jag alltid gjort :-D Kram

3 Gabriella:

Roligt att läsa, umgås med folk som är både äldre och yngre men jag tror att det blir vanligare att man umgås med mer olika åldrar när man blir äldre!!

4 Martina:

Håller verkligen med dig! Umgås allra mest med folk i min egen ålder men tror att det blir lite annorlunda när man är äldre :) Kram

5 Ajli Müller:

Jag bryr mig inte om ålder, däremot gör jag slut med vänner både hit och dit för att de dricker för mycket. Så många av de yngre har jag dumpat. Jag har inga problem med att görra slut med vänner, så länge man försökt först och förklarat vad problemet är. Precis som med andra partners :)

Just nu har jag dock tyvärr bara två vänner, men jag har ju Erik och syrran. Och kollegor och elever hela dagarna. Så ett tag har det varit skönt att vara lite själv.

6 Caroline:

Jag tycker inte det ska spela någon roll hur gamla man är, så länge man trivs med varandra och värderar varandra lika mycket! Jag har dock mest vänner i min egna ålder, några år äldre, några år yngre. Men mest äldre faktiskt! Kan vara för att min sambo är 6 år äldre än mig, så våra vänner är däremellan liksom hehe.

7 Eva`s blogg:

Heeeeej länge sen jag såg dig ..haft dåligt med tid att besöka alla men har tänkt på dig o hoppas allt är bra med dig :) ja jag har oftast i yngre åldrar faktiskt men jag bryr mig inte om åldern alls kram fina du

8 trisiaa:

Ålder är bara en siffra! Så håller verkligen med om det du säger! :D

9 annelie:

ja det är personligheten ;)

10 annelie:

ja det är personligheten ;)kram

11 Alice:

Håller med! Jag har också vänner i blandade åldrar!

12 Bambi:

Jag håller verkligen med dig. Bryr mig inte om åldern alls. Trivs jag med personen så umgås jag med den. Kort och gott liksom.
Synd att gå miste om en fin vänskap bara för att personen är några år äldre eller yngre än en själv. :P

13 JoJo:

jag har också vänner i alla möjliga åldrar :)

sv; ja dom är galet fina verkligen. jag hoppas att dom är bra också. hihi! kram

14 Emelie Andersson:

så sant! Hatar att visa hakar upp sig på en siffra så fort det gäller något.

sv: ja det tror jag med, och nu börjar man se hur det kommer se ut :)

15 Tisa:

Jag håller med dig, ålder spelar verkligen ingen roll. Jag har två bästa vänner var av ena är tre år yngre och den andra fyra. Sen har jag vänner som skulle kunna vara mina föräldrar. Sen en del som är lika gammal som mig o.s.v.

Kommentera här: