Beroendeframkallande (sociala medier)

Sociala medier är absolut beroendeframkallande. Det är bra att utvecklingen går framåt, men för mig känns det som att det har blivit för mycket. Idag ska allt handla om vem som har mest "vänner" på facebook, vem som har mest likes. På riktigt vem mår egentligen bra av detta? En ända stor tävling hela tiden, så kände i alla fall jag.
 
Hur upptagen blir man inte av alla sociala medier? Det är som ett beroende, jag hör det otfta hos vänner. Dem kan inte vara i från dem ens en timme. Jag undrar vad är det som är så viktigt att man måste hålla koll hela tiden? Dem som inte har många vänner eller likes är en nolla som ingen vill kontakta eller bli vän med, medan det är coolt att vara vän med någon som har flera hundra. Så fruktansvärt egentligen, att man måste mäta sig och göra sig hörd på det sättet.
 
För mig blev sociala medier ett beroende jag brukade inte sidorna jag missbrukade dem. Alla raster jag hade satt jag i telefonen, när jag kom hem satt jag vid datorn, inte en lugn stund Nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag orkade, för i samma veva blev jag väldigt nere. Det jag innan aldrig hade gjort blev en daglig sak, att jag började mäta min kropp med andra, att jag började mäta min kunskap, utseende, hem och relationer. Jag fick återigen ett kvitto på att jag inte fanns med i den perfekta kategorin.
 
Nu vet jag bättre att allt på nätet inte är sant, att mycket av det som läggs upp är en fasad. Och jag är glad att jag är fri från detta beroende, även om jag blir påmind och känner mig utanför för att jag inte har twitter, facebook, instagram.
 
Är det någon som känner att det är beroendeframkallande? Vad tycker ni om sociala medier?
 
(Bilden är lånad från nätet.)