Livrädd (ADHD och medicinering)

A men tjena. Hur börjar man egentligen ett inlägg? Känns tjatigt med samma a men tjena, hejsan och allt var det är.
 
Nu till min starka sida att komma till skott med vad jag ska skriva om 😂. 
 
Ni som följt mig, vet säkert hur anti medicin jag är, men jag måste ändå säga att jag bråttas med tanken på att det kanske kan hjälpa mig bara jag "hittar rätt", och det är just det. Att vara en försökskanin tills det kanske fungerar, på vägen dit ger jag upp. Oftast har det varit för att biverkningarna har tagit över och hur värt är det då? 
 
Nu är jag medveten om att medicin inte gör mirakel, men det skulle vara så skönt att slippa vara uppe i varv när jag inte "borde". Värst är det när jag ska fokusera jag tar verkligen in allt runt i kring mig, jag hör och ser allt, hur sunt är det? Kvällarna suger hårdast då jag är helt slut men kan inte varva ned, jag tänker jag borde sova nu, blir as stressad och så går det verkligen inte.
 
Hur som haver, jag är livrädd för medicin, adhd medicin alltså, samtidigt som jag faktiskt vill ge det en chans till. Är det någon med adhd som medicineras och kan ge tips? Eller ni behöver ju inte ha något utan kanske kan tipsa ändå? 

Kommentarer:

1 annelie:

det är jobbigt att behöva känna sig som en försökskanin usch men du är en kämpe glöm aldrig det !!! kram

Svar: Tack så hemskt mycket, det värmer. Kram
Polly

2 Sandra:

Har inga tips på medicin eller liknande, tycker du ska göra som du känner för, även om du är kluven du kan ju testa en sort, är det inget för dig så är det ju inte det, men förstår att du är rädd/orolig för alla biverkningar o allt :/ hoppas du hittar rätt iallafall, så du kan varva ner lite pullan <3
Kram

Svar: Helt sant. Pullan här behöver varva ned hihi. Kramis
Polly

3 Kattis:

Ja har tyvärr inga tips när det gäller medicineringen, men jag hoppas verkligen du hittar det som är rätt för dig!<3

Svar: Tack så mycket. Det blir nog bra. Kram
Polly

4 A:

Förstår känslan när man egentligen är jätteanti medicin, men sen ändå känner att nu måste jag ta tag i det, nu är det kanske medicinen som blir räddningen.
Själv har jag ju inte ADHD, så har inga egna erfarenheter av såna mediciner, men har ju haft ett antal elever som medicinerat. Och det funkar så otroligt olika på olika personer. En del har blivit superhjälpta och verkligen kunnat komma ner i varv väldigt mycket. Andra har blivit hjälpta efter många medicinjusteringar och medicinbyten. Och ytterligare andra har bara mått dåligt, blivit deprimerade, fått svårt att äta och gått ner mycket i vikt. Det verkar inte fungera på alla, med andra ord. De som mått dåligt av medicinen har ju valt att sluta eftersom medicinen försämrade deras livskvalité mer än vad den förbättrade den. Men jag tror absolut att det är värt att testa i alla fall om man känner att man verkligen behöver hjälp. Och så är det ju förstås viktigt att man har en bra läkare som inte bara ger upp efter första försöket. Hoppas du får rätt hjälp! Kram!

Svar: Tack så mycket för en fin kommentar. Som sagt bara att testa så får vi se. Kramis
Polly

Kommentera här: