Mörker

Livet är bra för roligt i bland. Jag minns att jag skrev vid årsskiftet att detta år skulle bli mitt år, det blev inte så, och givetvis var det bara ord utan handling, men mitt tankesätt var så.
 
Jag har haft en mörk period och olyckor kommer sällan ensamma, och det ska gudarna veta att här kan man minsann spä på allt som finns när mörkret och gardinen redan är nere. Jag har haft det tufft en tid nu och orken/lusten och luften har gått ur mig. När allt är bra så går allting bra, är det dåligt så blir det sämre, är inte det konstigt? Varför allt på en och samma gång?
 
Det jag för en tid sen klara galant går inte galant nu, och jag har känt att va fasen ett blogginlägg är ju inte svårt att skriva när jag älskar det? Tydligen har det varit svårt.
 
Sorg är inget jag kan skynda på och det får ta sin tid helt enkelt. När det har varit mycket kring mig så har jag också fått upp ögonen för dem som stått vid min sida i denna tid, och givetvis dem som inte har det, men jag lyfter dem som verkligen har funnits där. Tanken slog mig också att jag har varit otacksam och tagit vissa förgivet när jag har mått bra, för att sedan uppskatta det och se det med andra ögon när jag har mått dåligt.
 
Man glömmer lätt vad man har när man mår bra, och det är något jag vill lyfta fram. Man ska vårda sina kontakter även om dem är få, man ska vara glad att man har någon vid sin sida. Man kan inte ta något förgivet en vacker dag kanske den människan inte finns eller en själv. Jag brukar skoja och säga att livet är för långt för att lägga det på skit". Man ska orka leva detta långa liv och då vill man ju må bra och ha bra personer och saker runt sig.
 
Ni gör mig glad oavsett vad, det spelar ingen roll om det är en person som besöker min sida eller om det är 250 som gör det. Jag är glad att någon ens vill ta sin tid att läsa det jag har skrivit. Oj vad deppigt det lät men jag menar det på ett positivt sett.
 
 Bilden är lånad från nätet.

Kommentarer:

1 Eva`s blogg:

Du är en klok ung kvinna som jag sagt förr o så rätt i det du skriver :) kram å fin dag

Svar: Tack för dina fina ord. Kramis
Polly

2 A:

Har också märkt det där, att är allt redan jobbigt så baske mig kommer det nya saker hela tiden. Igår läste jag en artikel i ångestföreningens tidning, att när man är deprimerad så händer det något med hjärnan så man uppfattar det negativa som händer men inte det positiva i lika stor utsträckning. Så kan det förstås vara, att när man mår bra händer det också negativa saker, men man lägger inte lika stor vikt vid dem och ser även alla ljuspunkter i livet, vilket gör att man fortsätter att må bra. Men sen är det faktiskt så (är jag övertygad om) att det verkligen är så att en olycka sällan kommer ensam. Under hela läsåret när jag mått bra hände det inte mycket, men när jag började må dåligt, så nog sjutton kom det föräldrar som skulle klaga på både det ena och det andra (rena bagateller!!), för att livet skulle bli extra tufft.
Hoppas du snart kommer ur det mörka - du har i alla fall så rätt sätt att tänka på!
Kram!

3 Pega Naajarzadeh:

Håller verkligen med dig.

När allt är bra då glömmer man oftast att vara tacksam för allt o sen när allt är skit så känns det man blir tacksam för minsta lilla i alla fall för mig. Älskar din ärliga blogg o du sätter ord i munnen på mig då jag känner igen mig en del:) kram gumman

4 MALIN:

Väldigt intressant att läsa! Väldigt klok och bra :) Kram

5 Charlotte Uleskog:

Kämpa på! Helt rätt, så lätt att ta saker för givet. Något man behöver påminna sig själv om.

6 Bambi:

Mamma hittade ett par deppiga inlägg på min blogg en gång för många år sedan och hon blev jätteorolig för min skull, vilket jag förstod... men jag sa till henne att det är när jag INTE skriver som du borde bli orolig. Så jag kan ju tänka mig lite hur du känner dig just nu - även om jag inte vet vad som har hänt.

Precis som du skrev till mig så är även du en fighter! Du är så sjukt stark och du har så rätt i det du skriver !! Så lätt att ta saker och personer för givet!

Svar: Hahaha ja exakt så är det faktiskt, när jag inte pratar eller skriver då kan man oroa sig. Så rätt i det du skrev.
Så söt du e, tack så mycket tjejen. Dina ord gör mig glad. Kramis
Polly

Kommentera här: