Mående och IBS

Hej mina sockertoppar.
 
Jag tänkte göra en liten uppdatering om mitt mående.  
Måendet har inte varit på topp sedan avlivningen på min katt. Många kanske tänker att det är ju bara en katt, nope fel. För mig var det en av mina bästa vänner, som har varit i mitt liv i halva mitt liv, det är lång tid. Min katt var en väldigt social sak, som alltid var mig nära. Som sagt detta har tagit riktigt hårt på mig, plus andra dödsfall som varit detta halvår.
 
Min mage har varit katastrof, okey att jag brukar ha värkar och sådant men nu har det varit förjävligt. Överjävligt. Jag åkte på en dunder förstoppning from hell, fick panik och ville bli av med skiten, yes skiten ska ju ut. Provade microlax som tydligen skulle vara så bra. Microlax är ett medel man sprutar upp i rumpan, i know inte så trevligt, men något hände med mig när jag tog den där.
 
Fem minuter efter att denna hade gjort sin verkan fick jag världens värkar, jag krystade, svettades, vart helt yr, illamående, ja det blev en mardröm. Det höll på i 8 timmar. Jag ringde 1177 då det slutade med att jag sket blod och slem, svaret jag fick var ta en promenad och går det inte över till imorgon så ring din vårdcentral.
 
Jag väntade in näst kommande dag, jag hade fortfarande värkar men den hade lugnat ned sig. Yes summan av kardemumman blev att jag aldrig mer ska ta microlax, första och sista gången. Någon som har varit med om detta dilemma?
 
För övrigt har bloggen fått lida en aning, jag har haft tidsinställda inlägg och knappt gått in här, men jag försöker att svara på era kommentarer så fort jag får lite ork mellan varven.
 
Tänker på er och hoppas ni har det bra. Och till alla er som tar studenten, grattis. Kram

Kommentarer:

1 Släpp taget. följ flödet:

Oj vad hemskt!!! Har aldrig varit med om liknande men jag är ju rädd för allt som räknas som "medicin" haha. Har själv haft sjuka förstoppningar så det bokstavligt talat runnit blod ur mig när det äntligen släppte så i know the feeling.... Hoppas du mår bättre nu!! Kram

2 mammansprinsessor:

Men stackare lider med dig skickar en stor kram

3 Tisa:

Jag har testat skiten och den hjälpte inte alls. Det enda som egentligen hände var att jag kände behovet att gå på toa men det kom inget mer än microlaxen, totalt meningslöst. Jag fick dock inte några kramper tack och lov.

4 Tisa:

Jag har testat skiten och den hjälpte inte alls. Det enda som egentligen hände var att jag kände behovet att gå på toa men det kom inget mer än microlaxen, totalt meningslöst. Jag fick dock inte några kramper tack och lov.

5 Tisa:

Jag har testat skiten och den hjälpte inte alls. Det enda som egentligen hände var att jag kände behovet att gå på toa men det kom inget mer än microlaxen, totalt meningslöst. Jag fick dock inte några kramper tack och lov.

6 Pega Naajarzadeh:

Krya på dig gumman

7 Elena:

Hoppas du mår bättre snart!

Jag förstår dig angående katten, vet hur det är. ):

8 CamillaEsi:

vad hemskt :/ Att katten blir avliven är så trist ://

Hoppas att din mage verkligen blir bättre snart för att fy vilket helvete du måste ha nu när det krånglar

Kram<3

9 sandra.:

Stackars dig som går igenom så himla mycket :(
lät inget roligt med magen :/ hoppas det har löst sig nu?
kram<3

10 Cecilia Hansen:

Fy för att ha det jobbigt med magen. Funkar inte den så blir man ju sjuk i hela kroppen och det är fasiken i

11 Cecilia Hansen:

Och det är fasiken inte roligt skulle det oxå stå .....kram på dig😊

12 MADDISENJ.SE:

Usch, fy sjutton. Ta hand om dig!!

13 A:

Har också tagit microlax (inför undersökningar) och också fått kramper av bara attan, men ändå inte riktigt så som du.Inte så länge! Det som skulle ut kom ju också ut efter ett tag.
Slem kommer det om tarmen är irriterad, har min doktor förklarat. Laxeringsmedel irriterar nog tarmen rätt rejält. Har man ibs är tarmen väldigt känslig och man kan reagera på saker andra knappt känner av alls. Många säger att det gör "lite ont" när man gör en koloskopi. När jag gjorde en trodde jag på riktigt att jag skulle dö!! Det gjorde inte "lite ont" utan jag trodde att hela jag skulle explodera! Testa inolaxol. Det är ett fiberpulver, som funkar både när man är lös i magen och när man är förstoppad.
Kram!

Svar: Tack för kommentaren. Det var skönt att göra att det kan komma slem av att det e irriterat. Koloskopin jag gjorde var smärtsam för att det tog 1tim att göra den och att läkaren kom inte i genom kröken på tjocktarm till tunntarm, blev skickad på röntgen efter det. Klart att det inte e en rolig undersökning. Inolaxol tyckte inte jag var så bra. Men jag kanske ska prova bulkmedel i gen. Tack för tipset. Kram
Polly

14 trisiaa:

Åh stackare!! Hoppas det blir bättre <3

Svar: Tack så mycket. Jag kan inte kommentera på din blogg, vet du varför?
Polly

15 Netti Starby:

Nä fy vad hemskt att det blev sådär efter microlaxen och jag tycker det är konstigt att de inte tyckte att du skulle ha åkt in till sjukhuset istället! Kram

16 Alice:

Men usch vad jobbigt! Krya på dig!! En katt är verkligen inte bara en katt, ett djur är verkligen bästa vännen så jag förstår att det har varit jobbigt!

17 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Känner igen det där. Ett djur är inte bara ett djur, det är en äkta vän och familjemedlem. Jag sörjer fortfarande min hund :/ Kram <3

18 Caroline:

Förstår precis det där med att ens katt är ens bästa vän i princip! Min kisse är verkligen det <3

19 Eva`s blogg:

Åh :( så hemskt jag känner med dig har varit med om det förr såå hemskt!! hoppas allt rättar till sigi din mage o sorgen lägger sig o du får sova i natt kramen

20 Emelie Andersson:

sv: Ja det får vi hoppas på, precis som att din sommar ska bli bra finis :)<3

21 Gabriella :

Åh såå hemskt, hoppas att allt blir bättre!! Kram

22 Malin:

Men fy och fan för det, stackars dig. Aldrig testat microlax och håller mig nog från det.

23 Ajli Müller:

Men fy, det låter fruktansvärt! Slem är dock rätt normalt eftersom en lavemangkur tvingar kroppen att stöta ut allt som irriterat tarmarna under en förstoppning. Skiten och ALLT annat som råkar vara där. Jag för mig funkar microlax fint, konstigt..

Kommentera här: