Problem, motgångar och ADHD

Hej mina sockertoppar.
 
Som ni vet har jag skrivit tidigare om det här med styrka och svaghet, för att orka och kunna vara stark måste man också kunna vara svag. Jag är inte den personen som gärna erkänner eller skyltar med att jag mår dåligt, vilket är idiotiskt. Jag har ett positivt tankesätt och när jag i bland dalar och inte har det så känner jag inte igen mig själv, alltså har jag svårt att acceptera när jag mår skit.
 
I nästan 2 månader har jag varit omringad av problem. Min semester blev en ända stor stress, press och fixande, vilket har resulterat i dålig sömn, kost, magproblem. I bland kan jag undra hur jag orkar leva mitt liv, många gånger får jag också leva andras liv, vilket tär på mig. Jag är fruktansvärt känslig för negativa människor, och nu har jag hamnat där själv. Man mår ju inte bättre av att vara negativ, lätare sagt än gjort.
 
Mycket motgångar och ADHD går inte hand i hand. Jag blir jätte stressad av att ha för mycket runt mig och när mina rutiner rubbas så blir det inte bra. Följer jag inte min dag enligt schema blir det kaos i huvudet. Jag måste ha ordning och reda. Jag lever ett "kalenderliv" och med påminnelser från min telefon på saker jag ska göra, inbokade möten osv så fungerar det bra.
 
Min ADHD drar jag nytta av men det finns vissa dagar jag önskar att jag inte hade haft den. Vad jag har fått höra på senare tid så går tydligen depression och ADHD hand i hand, det fick mig då att fundera på om det är det jag går in i när jag dalar nedåt, då jag inte vill eller kan göra något. Då vissa dagar är så mörka att jag bara vill sova bort dagen. Jag trodde nämligen det var min ADHD, så med andra ord kanske jag har en depression som ligger och gror också. Suck. Jag har ju bara kört på och trott att "sån" här är väl jag, bara att leva med det, men har jag en depression också känns det ganska allvarligt. Här har jag gått i min bubbla och bara tänkt aja det är lite fel på mig i bland, skit i det, jag tar mig upp någon gång.
 
Nu blev det en hel del goja, men det kändes skönt att få skriva av sig lite.
 
Hur mår ni? 
 
 

Kommentarer:

1 Netti Starby:

Nu får jag dåligt samvete. Jag känner mig sliten för att hela min semester har gått åt min flytt men du har haft det mycket jobbigare. Det är jättebra att du skriver av dig och du får försöka att ta hand om dig så gått det går! Kram på dig

2 Emelie Andersson :

Så fin du är!

Sv: hej, det var länge sedan :) med mig är det bara bra och hoppas att det är de med dig också! :) kram

3 ddianasliv.blogg.se:

Starkt att du skriver även om när det är tufft i nuet, trots att du säger att du inte gärna erkänner det. Jag vet inte, men jag tror att det mesta blir lite lite lättare när det slipper hållas instängt och gömt. Dessutom tror jag att du hjälper andra även när du berättar sånt - att du också har såna perioder, blir påverkad av sånt som händer, känner, mår dåligt ibland och helt enkelt är människa. :)

Skickar en kram och hoppas att det snart blir lättare igen!

4 CAMILLAESI:

jag är ingen terapist eller något men jag tycker att det är så bra att du skriver ut om dina tankar/känslor och sånt så att du slipper gå runt och tänka på det hela tiden. Eller för mig kan ett problem kännas mycket bättre efter att jag har pratat om det.

Kram på dig <3

5 Misstossequeen:

Nej motgångar och ADHD går verkligen inte hand i hand :( Det blir total kaos för mig. Samma när det handlar om förändringar..

Svar: Ja jätte fina och bra saker :D Jadå allt är bra här :) Hoppas allt är bra med dig också :D Kram

6 Tilda Barkselius:

Så starkt av dig att du skriver om det här, tror det kan hjälpa andra som känner likadant! <3

7 Gabriella :

Ibland behöver man skriva av sig, vilket är väldigt starkt!! Kram

8 sandra.:

Jag hoppas du landar och mår bättre snart. att det inte är en depression du åkt på, Träffar du någon läkare /psykolog ? vet att du skrivit att du gjort de innan, men tänkte nu när läget är som det är? Jag hoppas och vet att du kommer ta dig tillbaka och stå på båda benen igen<3 kram till dig och så himla fin bild dina ögon är så sjukt fina! kram

9 Bambi:

Åh vännen <3 Jag hoppas att du mår bättre snart. Det är ju lättare sagt än gjort - men att du skriver ner en massa känslor och tankar är ju ett steg på vägen. Sjukt starkt av dig. Vet att jag är en främling, men jag står bakom dig.

10 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Hoppas det blir bättre snart. har också varit omringad av problem i flera månader nu. :/ Kram <3

11 mammansprinsessor:

Men söta fina du hoppas allt blir bättre tycker du är modig som skriver ett inlägg om detta kram o Power till dig ❤️

12 Siri |Diabitfit|:

Hoppas det blir bättre snart <3

13 Lovisa:

Jag känner SÅ igen mig i detta, har stora problem med att visa mig svag. Jag jobbar på att vara mer transparent men det är svårt!

14 Amanda Lindstrand:

Fin du är! bra inlägg.

Kommentera här: